Met de juiste therapie eindelijk verlost van chronische rugpijn

Hoe kom je van je chronische rugpijn af?

Het lijkt soms wel een epidemie, de eindeloze hoeveelheid mensen met rugpijn. Bij sommige schiet er opeens kramp in de rug, anderen hebben een hernia en jij hebt misschien “gewoon” steeds maar last van je rug.

Er is blijkbaar iets aan de hand waardoor de medische wereld nog steeds heel veel moeite heeft met rugklachten. Terwijl het niet zo gecompliceerd lijkt, want de rug is toch niet zo complex als bijvoorbeeld ons hart?

Maar toch heb jij en honderdduizenden andere Nederlanders chronisch last van je rug. Terwijl je al van alles hebt geprobeerd. Wij willen je vertellen welke aanpak wel kan helpen, want wij passen deze dagelijks toe in onze praktijk.

Rugklachten ontstaan niet zomaar, zeker chronische rugklachten niet

Laten we maar met de deur in huis vallen, wanneer je last hebt van je rug, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een gevolg van jouw eigen handelen. Dit klinkt niet zo aardig, maar we weten nu wel dat jij zelf de sleutel bent voor duurzaam herstel.

Want bij chronische rugklachten is er bijna altijd een combinatie van factoren aanwezig. De pijn die je voelt, is het gevolg van een aantal factoren dat elkaar beïnvloedt en versterkt.

In sommige gevallen is er sprake van een duidelijk aanwijsbare oorzaak zoals een hernia of ischias. Maar in de meeste gevallen zijn er weinig tot geen lichamelijke oorzaken aan te tonen. Dit wil echter niet zeggen dat er geen lichamelijke oorzaak is.

Bij chronische rugklachten is er vaak sprake van overbelasting

Binnen de medische wereld hebben we veel aandacht voor belasting en belastbaarheid. Dit kun je als volgt zien. De belastbaarheid is hetgeen wat jouw lichaam aankan. Dit hoeft geen momentopname zijn, belastbaarheid op de langere termijn is minimaal net zo belangrijk.

Aan de andere kant staat er belasting. Dit is de hoeveelheid druk, inspanning of prestaties die jij van je lichaam vraagt. Wanneer de belastbaarheid en de belasting niet met elkaar in evenwicht zijn, dan vraag je meer van je lichaam dan dat het aankan.

Dit hoeft niet direct klachten op te leveren. Ons lichaam is namelijk in staat zich aan te passen en (tijdelijk) bestand te zijn tegen overbelasting. Wanneer de situatie te lang aanhoudt, ontstaan er echter klachten.

Deze klachten zijn niet altijd direct een gevolg van de belasting, maar soms juist het gevolg van de manier waarop ons lichaam zich hierop aanpast.

Wanneer jij al langere tijd rugklachten hebt, dan zien wij vaak veranderingen in houding, of spierspanning, dit kan juist een reactie van ons lichaam zijn. Wij hebben daarom altijd aandacht voor compensatiemechanismen van het lichaam.

Een duurzame behandeling van chronische rugklachten

Wij gaan je helpen met een compleet behandelplan. Vanzelfsprekend starten we met een grondig lichamelijk onderzoek. We willen namelijk weten of er bijzonderheden zijn die ons extra mogelijkheden geven om je te behandelen.

Wanneer we een goed beeld hebben van de klachten, de oorzaak, de betrokken factoren en jouw wensen, dan gaan we aan de slag. Het speerpunt van onze behandeling is het in balans brengen van de gevraagde belasting en jouw belastbaarheid. We gaan er dus voor zorgen dat jouw rug bestand is tegen hetgeen dat jij van je rug vraagt.

Dit geeft ons direct twee knoppen om aan te draaien. We kunnen jouw belastbaarheid verhogen en we kunnen de belasting verlagen. Om dit te doen gaan onze specialisten met je aan de slag.

Dit zal soms een fysiotherapeut zijn, soms een manueel therapeut en soms een sportfysiotherapeut. Misschien zetten we dry needling of medical taping in, helemaal afhankelijk van wat jij nodig hebt.

We gaan met elkaar enkelen maanden aan de slag, omdat een duurzame oplossing nu eenmaal tijd kost. De klachten hebben zich over maanden of jaren ontwikkeld, dus die zijn ook niet in een paar dagen verleden tijd.

Wanneer je bij ons klaar bent, dan is jouw rug sterk en flexibel genoeg om alle druk en kracht op te vangen. Op dit moment heb jij geen chronische rugklachten meer, omdat het lichaam niet hoeft te compenseren, verkrampen of van positie te wisselen.

Kom naar fysiotherapie Graft-De Rijp

Onze praktijk gelooft in de combinatie van ervaring en kennis. Al onze therapeuten en specialisten blijven daarom investeren in zichzelf. Wij voelen ons hier goed bij omdat we van ons vak houden, jij voelt je hier goed door omdat je altijd passende zorg krijgt.

Wanneer je graag wilt van die nare rugklachten af wilt komen, dan zijn wij de juiste praktijk voor jou. Je kunt ons eenvoudig een bericht sturen via whatsapp of even bellen, dan leggen wij je precies uit wat er mogelijk is.

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken