Kinderfysiotherapie

Iedereen leert in zijn kinderjaren bewegen, kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt, maar bij sommige kinderen duurt het wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat normaal is. Dat kan komen door een stoornis aan de zintuigen, de organen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat.

Mede door deze stoornissen kunnen de kinderen onvoldoende motorische ervaring opdoen en hebben ze meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen.

Deze kinderen kunnen baat hebben van behandeling door een kinderfysiotherapeut. Een kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen van 0-18 jaar.

Wanneer de ouders, het kind, de arts of school een hulpvraag hebben, kunnen zij hiermee bij een kinderfysiotherapeut terecht. Door middel van een intake, een onderzoek en gestandaardiseerde tests krijgt de kinderfysiotherapeut een beeld van het motorisch niveau. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen met de ouders en stelt dan een behandelplan op. De behandeling is er op gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht. Soms is alleen advies voldoende, bijvoorbeeld een houdings- of sportadvies.

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken