Behandeling van een Nekhernia (Cervicaal Radiculair Syndroom) bij Fysiotherapie Graft-De Rijp

Behandeling van een Nekhernia (Cervicaal Radiculair Syndroom) bij Fysiotherapie Graft-De Rijp

Een nekhernia, ook wel bekend als cervicaal radiculair syndroom, is een aandoening die veroorzaakt wordt door een uitpuilende of gescheurde tussenwervelschijf in de nek. Deze hernia kan druk uitoefenen op de zenuwen in de nek, wat resulteert in pijn, tintelingen, en soms zelfs spierzwakte in de schouders, armen, en handen. Gelukkig biedt Fysiotherapie Graft-De Rijp met manuele therapie een effectieve behandelingen aan voor deze aandoening.

Wat is een Nekhernia?

Een nekhernia ontstaat wanneer de tussenwervelschijf, die fungeert als een soort schokdemper tussen de wervels, naar buiten puilt of scheurt. Dit kan resulteren in druk op de nabijgelegen zenuwen en veroorzaakt symptomen zoals:

 • Pijn in de nek en schouders
 • Tintelingen of een branderig gevoel in de armen
 • Spierzwakte
 • Verminderde reflexen

Behandeling bij Fysiotherapie Graft-De Rijp

Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp bieden we een uitgebreide aanpak om patiënten met een nekhernia te helpen. Michael, onze ervaren manueel therapeut, is gespecialiseerd in de behandeling van deze klachten. Zijn expertise en zorgvuldige aanpak zorgen ervoor dat elke patiënt een op maat gemaakt behandelplan krijgt dat gericht is op herstel en verlichting van de symptomen.

Behandelopties

 • Manuele Therapie.
 • Manuele therapie is een van de meest effectieve behandelingen voor een nekhernia. Michael gebruikt hierbij technieken zoals mobilisatie en manipulatie om de wervelkolom te herstellen en de druk op de zenuwen te verminderen
 • Bij een mobilisatie worden zachte, ritmische bewegingen gebruikt om de bewegingsvrijheid van de gewrichten te verbeteren en de spanning in de spieren te verminderen.
 • Een manipulatie zijn meer gedetailleerde, snelle bewegingen die gericht zijn op het corrigeren van gewrichtsposities en het verlichten van zenuwdruk.
 • Neurodynamische Oefeningen (Flossen)
 • Neurodynamische oefeningen, ook bekend als flossen, zijn ontworpen om de mobiliteit van de zenuwen te verbeteren en de spanning op de zenuwen te verminderen. Deze oefeningen helpen de zenuwbanen soepel te laten bewegen door het omliggende weefsel, wat essentieel is voor pijnverlichting en herstel.
 • Oefentherapie
 • Naast manuele therapie en neurodynamische oefeningen, stelt Michael een specifiek oefenprogramma samen dat gericht is op het versterken van de nek- en schouderspieren, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit.
 • Ergonomisch Advies
 • Het aanpassen van dagelijkse activiteiten en werkplekken om de belasting op de nek te verminderen is cruciaal. Michael geeft gedetailleerd ergonomisch advies om verdere irritatie van de hernia te voorkomen en een gezond herstel te bevorderen.

Het Belang van Vroege Interventie

Het is belangrijk om bij de eerste tekenen van een nekhernia direct hulp te zoeken. Vroege interventie kan voorkomen dat de symptomen verergeren en zorgt voor een sneller en effectiever herstelproces.

Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp staat Michael klaar om je te helpen bij het verlichten van je pijn en het herstellen van je mobiliteit. Zijn deskundigheid in manuele therapie en persoonlijke benadering zorgen ervoor dat je in goede handen bent.

Heb je last van een nekhernia en wil je meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op voor een afspraak en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het herstellen van je nekklachten.

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken