Effectieve Behandeling van een Tenniselleboog bij Fysiotherapie Graft-De Rijp

Effectieve Behandeling van Tenniselleboog bij Fysiotherapie Graft-De Rijp

Een tenniselleboog, ook wel laterale epicondylitis genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die pijn en ongemak aan de buitenkant van de elleboog veroorzaakt. Een tenniselleboog is vaak een gevolg van overbelasting. Deze overbelasting leidt tot kleine scheurtjes in de pezen die aan de buitenkant van de elleboog vastzitten. Hoewel de naam doet vermoeden dat deze blessure alleen bij tennissers voorkomt, kunnen ook niet-sporters er last van krijgen door repetitieve arm- en polsbewegingen. Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp bieden we verschillende effectieve behandelmogelijkheden om de pijn te verlichten en het herstel te bevorderen.

Symptomen van een tenniselleboog zijn onder andere:

  • Pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog.
  • Pijn die uitstraalt naar de onderarm en pols.
  • Verergerde pijn bij het tillen of vastgrijpen van voorwerpen, of bij het draaien van de onderarm.
  • Verminderde grijpkracht.

Diagnose en Intake

Onze behandeling begint met een grondige intake en diagnose. We evalueren de symptomen en onderzoeken de bewegingspatronen en de betrokken spieren en pezen. Dit helpt ons om de ernst van de aandoening vast te stellen en een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Behandelopties voor Tenniselleboog

  • Manuele Therapie. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit van de elleboog en omliggende gewrichten. Door specifieke mobilisatietechnieken kunnen we de gewrichten soepeler maken en de pijn verminderen.
  • Oefentherapie. Oefentherapie speelt een cruciale rol in het herstelproces. We stellen een oefenprogramma samen dat gericht is op het versterken van de onderarmspieren en het verbeteren van de flexibiliteit. Dit helpt niet alleen bij het herstel, maar ook bij het voorkomen van toekomstige blessures.
  • Dry Needling. Dry needling is een techniek waarbij fijne naalden in de spieren worden ingebracht om triggerpoints te ontspannen en pijn te verminderen. Deze behandeling kan zeer effectief zijn bij het verminderen van de spanning en pijn in de spieren rond de elleboog.
  • Taping. Taping zorgt voor ondersteuning aan de elleboog en zorgt ervoor dat de belasting op de spieren en pezen wordt verminderd. Dit kan vooral nuttig zijn in de beginfase van de behandeling om de pijn te verlichten en verdere irritatie te voorkomen.
  • Ergonomisch Advies. Naast fysieke behandelingen geven we ook ergonomisch advies om de belasting op de elleboog in het dagelijks leven te verminderen. Dit kan variëren van het aanpassen van werkplekken tot tips over het verbeteren van de techniek bij sportieve activiteiten.

Het Belang van Volhouden

Het is essentieel om de voorgeschreven oefeningen en adviezen op te volgen, zelfs als de pijn begint af te nemen. Een tenniselleboog kan een hardnekkige blessure zijn, en consistentie in de behandeling en training is de sleutel tot volledig herstel.

Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp streven we ernaar om elke patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om je te helpen bij het overwinnen van je tenniselleboog en het terugkrijgen van je pijnvrije, actieve leven.

Wil je meer weten over onze behandelingen of een afspraak maken? Neem contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen.

U kunt ons bereiken op 0299-671877, info@fysiotherapiegraftderijp.nl of stuur even een whatsapp berichtje.

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken