Fysiotherapie bij Parkinson bij Fysiotherapie Graft De Rijp

Gespecialiseerde Zorg voor Parkinson

Parkinson is een complexe neurologische aandoening die invloed heeft op beweging en coördinatie. Symptomen zoals tremoren, stijve spieren en evenwichtsproblemen kunnen dagelijkse activiteiten bemoeilijken. Fysiotherapie kan echter een belangrijke rol spelen bij het beheersen van deze symptomen en het verbeteren van de mobiliteit en zelfstandigheid.

Bij Fysiotherapie Graft de Rijp is therapeute Mirjam onze specialist op het gebied van Parkinson. Met haar uitgebreide training en ervaring in het behandelen van Parkinsonpatiënten, biedt Mirjam gepersonaliseerde zorg die aansluit bij de specifieke behoeften van elke patiënt. Ze werkt nauw samen met patiënten om hun conditie te verbeteren, mobiliteit te vergroten en de symptomen van de ziekte te beheersen.

Aangesloten bij het ParkinsonNet

Om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke zorg kunnen leveren, zijn we aangesloten bij het ParkinsonNetwerk. Dit netwerk brengt gespecialiseerde zorgverleners samen die zich richten op de behandeling van Parkinson. Door deel uit te maken van dit netwerk, blijven we up-to-date met de nieuwste behandelingsmethoden en wetenschappelijke inzichten. Dit stelt ons in staat om onze patiënten te voorzien van evidence-based therapieën die de effectiviteit van hun behandeling maximaliseren

Waarom zou fysiotherapie voor u kunnen werken?

Fysiotherapie bij Parkinson kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

  • Verbetering van mobiliteit en flexibiliteit: Door gerichte oefeningen kunnen stijfheid en bewegingsbeperkingen worden verminderd.
  • Versterking van spieren: Specifieke krachtoefeningen helpen bij het versterken van de spieren, wat essentieel is voor balans en stabiliteit.
  • Verbetering van evenwicht en coördinatie: Evenwichtsoefeningen kunnen helpen om het risico op vallen te verminderen.
  • Bevordering van de algehele conditie: Aerobe oefeningen kunnen bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij uw eerste bezoek zal Mirjam een uitgebreide evaluatie uitvoeren om uw huidige fysieke toestand en specifieke behoeften te begrijpen. Op basis hiervan stelt zij een persoonlijk behandelplan op dat gericht is op uw doelen en wensen. Dit kan bestaan uit een combinatie van oefentherapie, advies over dagelijkse activiteiten en, indien nodig, begeleiding bij het gebruik van hulpmiddelen.

Onze praktijk heeft beschikking over een moderne oefenzaal waar patiënten zich op hun gemak voelen en gemotiveerd worden om hun behandeldoelen te bereiken.

Neem contact op

Heeft u of een familielid de diagnose Parkinson gekregen en bent u op zoek naar gespecialiseerde fysiotherapie? Neem dan contact op met Fysiotherapie Graft-De Rijp om een afspraak te maken met Mirjam. Samen werken we aan een verbeterde mobiliteit en kwaliteit van leven.

 

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via 0299-671877 of whatsapp 0685021633

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken