Spanningshoofdpijn: Wat is het en hoe kan manuele therapie helpen?

Spanningshoofdpijn is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn, die wordt gekenmerkt door een doffe, drukkende pijn die vaak aanvoelt alsof er een strakke band om je hoofd zit. De pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan enkele minuten tot meerdere dagen aanhouden. Veel mensen ervaren dit type hoofdpijn door stress, slechte houding, of langdurige spanning in de nek- en schouderspieren.

 

Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp begrijpen we hoe invaliderend spanningshoofdpijn kan zijn en bieden we verschillende effectieve behandelingsmogelijkheden aan om de pijn te verlichten en de frequentie van de hoofdpijn te verminderen. Onze gespecialiseerde manueel therapeut, Michael, heeft uitgebreide ervaring in het behandelen van spanningshoofdpijn en kan je helpen om weer zonder pijn door het leven te gaan.

Behandelmogelijkheden voor Spanningshoofdpijn

  • Manuele Therapie: Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van de gewrichten, spieren en zenuwen. Michael past specifieke technieken toe om de mobiliteit van de gewrichten in de nek en bovenrug te verbeteren en de spierspanning te verminderen. Door de druk en bewegingen op de juiste plaatsen toe te passen, kan manuele therapie de pijn verlichten en de algemene functie verbeteren.
  • Trigger Point Massage: Trigger points, ook wel spierknopen genoemd, kunnen spanningshoofdpijn veroorzaken of verergeren. Onze therapeuten kunnen deze knopen identificeren en behandelen met gerichte massage technieken. Door druk uit te oefenen op deze trigger points, wordt de spanning in de spieren verminderd en kan de hoofdpijn worden verlicht.
  • Dry Needling: Dry needling is een techniek waarbij dunne naalden in de trigger points van de spieren worden ingebracht. Dit helpt om de spanning in de spieren te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Hoewel het lijkt op acupunctuur, is dry needling gebaseerd op westerse medische principes en richt het zich specifiek op het verlichten van spierpijn en spierspanning.
  • Oefentherapie: Naast manuele therapie en andere hands-on behandelingen, kan oefentherapie een belangrijk onderdeel zijn van het behandelplan. Onze therapeuten stellen een op maat gemaakt oefenprogramma samen dat gericht is op het versterken van de nek- en schouderspieren, het verbeteren van de houding en het bevorderen van ontspanning. Regelmatige oefentherapie kan helpen om de oorzaken van spanningshoofdpijn aan te pakken en toekomstige episodes te voorkomen.

Waarom Kiezen voor Fysiotherapie Graft-De Rijp?

Spanningshoofdpijn kan een grote invloed hebben op je dagelijks leven, maar met de juiste behandeling is er veel verbetering mogelijk. Manuele therapie, onder de deskundige begeleiding van Michael bij Fysiotherapie Graft-De Rijp, kan een effectieve oplossing zijn. Combineer dit met andere behandelingen zoals trigger point massage, dry needling en oefentherapie voor een uitgebreide aanpak van je klachten. Bij Fysiotherapie Graft-De Rijp staan jouw welzijn en herstel voorop. Michael neemt de tijd om naar je klachten te luisteren en een persoonlijk behandelplan op te stellen dat bij jou past. Onze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat we niet alleen de symptomen aanpakken, maar ook de onderliggende oorzaken van jouw spanningshoofdpijn behandelen.

Contact

Zou je graag weer zonder hoofdpijn door het leven willen of je meer weten over onze behandelingen en een afspraak maken? Neem contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen.

U kunt ons bereiken op 0299-671877, info@fysiotherapiegraftderijp.nl of stuur even een whatsapp berichtje.

Fysiotherapie

Graft-De Rijp

Wollandje 1, 1483 WG De RijpBekijk op Google Maps
0299 - 67 18 77Direct bellen
info@fysiotherapiegraftderijp.nlStuur een e-mail

Online

Afspraak maken